HR

Aktualnosti

Objavljeno: 22.12.2015.

Novi broj Lađe

Zbog napretka znanosti, tehnologije i društva u cjelini i školstvo nužno s vremenom dolazi do potrebe za reformom, što se periodično događa i na prostoru Lijepe Naše. Pa i sada se nalazimo pred novom reformom u koju je poželjno da se uključe svi koji smatraju da svojim znanjem i iskustvom mogu pridonijeti razvoju odgoja i obrazovanja mlađih generacija.

U tom smislu konkretno o ulozi i mjestu predmeta Vjeronauk u školstvu koje prolazi kroz novu reformu bilo je govora i na Okruglom stolu Važnost religije i vjerskog odgoja i obrazovanja u školskom nacionalnom kurikulumu u organizaciji KBF-a i Ureda za vjeronauk. I unatoč svim novitetima koji se pojavljuju, tradicija ostaje polazna platforma – jer na tradiciji počiva i sva suvremenost.

Bez poznavanja povijesti i tradicije nemoguće je razumjeti svijet koji nas okružuje i razloge zbog kojih smo upravo tu gdje jesmo. Vjeronauk je upravo zato nezamjenjiv školski predmet koji pomaže učenicima da bolje razumiju svoju kulturu i način na koji funkcionira društvo u kojem odrastaju.

Dio promišljanja s Okruglog stola, uz ostale stalne rubrike koje teže pratiti i unaprjeđivati vjeroučiteljski rad, možete pročitati i u ovome broju Lađe. (SP)

Ispišite stranicu: