„Najljepša priča o Sveta tri kralja" u devetim po redu Živim jaslicama u Zaprešiću

27.12.2017.U subotu 24. prosinca na Badnjak u župi sv. Petra ap. u Zaprešiću prije euharistijskog slavlja kojeg je predvodio u prepunoj crkvi sv. Ivana Krstitelja montfortanac  p. Zrinko Nikolić izveden je prigodni Božićni program s uprizorenjem Kristovog rođenja kojega su izveli članovi „Stepinčeve oaze mira“ s predstavom „Najljepša priča o sv. Tri kralja". 

 

U izvedbi Udruge „Stepinčeva oaza mira“, 26. i 27. prosinca uprizorene su devete po redu Žive jaslice u Zaprešiću.

Uz poznatu zaprešićku šetnicu i Trg Ivana Pavla II. pred više stotina gledatelja iz Zaprešića, i okolnih sela posjetitelji su mogli pogledati biblijsko-scenski prikaz „Najljepša priča o Sveta tri kralja“, autora trajnog đakona Ilije Nikolića.Prije samog uprizorenja tajnica Udruge Antonija Lacić zahvalila je Gradu Zaprešiću, T.Z.  grada Zaprešića i suorganizatoru ovog velikog događaja u župi sv. Petra apostola.

Prvoga dana živog scenskog uprizorenja, okupljeno mnoštvo pozdravio je gradonačelnik Željko Turk koji je zahvalio članovima Udruge Stepinčeva oaza mira što tradicionalno uprizoruju Živi jaslice po čemu su prepoznati u Zaprešiću i okolici.Devete Žive jaslice otvorio je zaprešićki dekan Ivan Frkonja koji je svim sugrađanima čestitao Božić i pohvalio članove Udruge koji ulažu veliki trud da bi u jednoj jednostavnosti i skromnosti prikazali Isusovo rođenje.

Brojni posjetitelji kroz polusatno uprizorenje mogli su čuti i vidjeti istinitu priču koju je djed Tomo pričao svome unuku Niki i unuci Pauli.

Uz izvrsno postavljenu scenografiju, glazbu i kostime glumaca gledatelji su vidjeli osam činova: Marijino naviještenje, Dolazak Tri kralja, Židovski ples, Popis stanovništva, Marija i Josip traže konačište, Rođenje Isusovo, Poklon Pastira i Poklon Kraljeva.Novina ovih devetih „Živih jaslica" bila je plesna skupina mladih djevojaka iz OŠ Antuna Augustinčića koja je sa svojom voditeljicom Mateom Matić i lijepom koreografijom uprizorila ples anđela oko betlehemske štalice.

Sv. Obitelj prvog dana utjelovila je obitelj Ubrekić, a drugog dana obitelj Štrkalj. Novčani prilog kojeg su malenom Isusu darovali posjetitelji namijenjen je siromašnim i potrebitim obiteljima.

Najmlađi sa svojim roditeljima poslije predstave mogli su biti u neposrednoj blizini domaćih životinja: magarca, ovaca, janjaca i koza.U taj hvalevrijedan projekt uključeno je šezdeset osoba, a pripreme su trajale više od mjesec dana. Ovu istinitu i posebnu predstavu svojom pjesmom uveličao je prvoga dana Dječji zbor Božje krijesnice pod vodstvom s. Veronike Šaban.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr