Na Badnjak podijeljeno osamsto porcija bakalara najsiromašnijima

28.12.2012.

 

Na Badnjak prijepodne osamstotinjak socijalno ugroženih Zagrepčana dobilo je na dar po porciju bakalara koje je pripremila i podijelila tvrtka RG Sport zajedno s partnerskom pekarnom Pušić koja je darovala kruh.

Podjela obroka organizirana je u suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije na lokaciji Av. Dubrava 220 i župnim Caritasima - u župi sv. Nikole Biskupa u Stenjevecu, župi Bezgrešnog Začeća BDM u Malešnici i župi Muke Isusove u Vukomercu.

»Planirali smo podijeliti 800 do 1000 obroka zato smo za slučaj dodatnih potreba osigurali dodatne obroke«, objašnjava Davor Radoš, direktor sportskog centra u Borčecu. »Kao obitelj uvijek smo darivali i pomagali potrebitima preko Caritasa, posebice kroz projekt 'Dobro se dobrim vraća'.

Ove godine odlučili smo napraviti nešto posebno i namjeravamo to nastaviti raditi svake godine na Badnjak. Naime, ove godine u vrlo kratkom periodu ostao sam bez bake i mame, a one su bile nositelji svih darivanja - kako ljudi, tako Crkve i drugih.

Inače živimo u župi Muke Isusove u Vukomercu. U njihove ime i njima u spomen organizirat ćemo podjelu porcija bakalara svake godine - dokle god to budemo u mogućnosti.

Smatram da ovo nije velika donacija i da treba pomagati ljudima u potrebi još i više, koliko god je to kome moguće. Nadam se da ćemo imati još više prilika pomoći ljudima kojima je naša pomoć potrebna te da ćemo na Badnjak sljedeće godine pomoći još većem broju ljudi.«

Za Caritas Zagrebačke nadbiskupije:

Stjepan Moškatelo

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr