Kardinal Bozanić pohodio Botinec na blagdan zaštitnika župe, sv. Stjepana

28.12.2016.Kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački predvodio je svečano misno slavlje na blagdan zaštitnika župe sv. Stjepana prvomučenika u Botincu.

Velik broj okupljenih župljana, od kojih je većina stajala izvan župne crkve radi manjka prostora, slušao je pastirsku riječ ohrabrenja i poticaja kardinala Bozanića, čija je glavna poruka bila u svetome Stjepanu naći uzor ljubavi prema bližnjemu.Kardinal Bozanić skrenuo je pažnju vjernika na to da Stjepana nisu ubili ateisti, oni koji su nijekali Boga i Njegovo djelovanje, nego upravo oni koji su čvrsto vjerovali u Njega, oni koji su se pozivali na Pisma i držali Zakon. Pozvani smo na bdijenje nad vlastitim srcima, kako ne bismo postali kao farizeji koji, držeći se Zakona, ali ne poznajući Ljubav, ubijaju svetce u bližnjima."Kršćani su oni koji bi u svakoj situaciji, u svakom problemu i svakome progonu trebali naći u sebi ljubavi i moliti za one koji ih progone, za one koji im nanose zlo i to Stjepanovim riječima: 'Gospodine, ne uzmi im ovo za grijeh', poručio je Kardinal.

Kardinal se toga poslijepodneva trebao sastati s članovima Župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća kako bi se razgovaralo o gradnji nove župne crkve, ali je ipak odlučeno da će zbog toga ponovno doći te cijeli jedan dan provesti u župi, kako bi se pronašlo najbolje moguće rješenje, na radost svih župljana i župnika vlč. Ivice Berdika.

Marija Perković
župna medijska suradnica
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr