Kardinal Bozanić: „Ovo je veliki dan za čitav svijet“

27.4.2014.Kao jedan od 150 kardinala diljem svijeta koji su sudjelovali na kanonizaciji, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u izjavi za medije podijelio je svoje dojmove s današnje svečanosti.

„Radi se o jednom zaista velikom danu, ne samo za Katoličku crkvu, već i za čitav svijet“, kazao je Kardinal, te istaknuo da su okupljeni vjernici danas „manifestirali kako je čovjeku potrebno nešto više – ono što dolazi od Boga“.

Čovjek današnjice, smatra Kardinal, traži uporišne točke i vidi da ih mora tražiti tamo odakle one dolaze, tamo gdje se otvaraju šire perspektive, a to je vjera.

Osvrnuo se i na Papinu propovijed u kojoj je Sveti Otac naglasio otvorenost pape Ivana XXIII. djelovanju Duha Svetoga, ali i činjenicu da je papa Ivan Pavao II. predstavljen kao „papa obitelji“. „Upravo je to poseban znak u ovome vremenu. Potrebno je dati važnost obitelji. Ona je ta koja obećava budućnost čovječanstva“, zaključio je kardinal Bozanić.

Dodajmo i to da se ispred Papinske hrvatske crkve sv. Jeronima Kardinal susreo s hrvatskim hodočasnicima, među kojima su bili i članovi udruge Job. 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr