Kardinal Bozanić na proslavi 100. obljetnice posvete crkve Presvetog Trojstva u Krašiću

16.12.2013.U povodu 100. obljetnice posvete crkve Presvetog Trojstva u Krašiću i 105. obljetnice rođenja s. Žarke Ivasić, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u nedjelju, 15. prosinca euharistijsko slavlje u župi Presvetog Trojstva u Krašiću. U koncelebraciji je bilo 10-ak svećenika iz susjednih župa, te župnik domaćin vlč. Dragutin Kučan.

Uz 300-tinjak vjernika euharistijskom slavlju prisustvovali su i predstavnici KUD-a Josip Torbar iz Krašića, koji su bili odjeveni u svečane Krašićke narodne nošnje, te vatrogasci DVD-a Krašić u svečanim uniformama.

Euharistijsko slavlje je počelo procesijom u kojoj je sudjelovao mladomisnik s ministrantima, a nakon njih su u procesiji sudjelovali vatrogasci, te svećenici zajedno sa Kardinalom. Na svetoj misi su bili prisutni i budući krizmanici, njih 20 koji su bili odjeveni u Krašićke narodne nošnje, a kojima je Kardinal nakon misnog slavlja uručio Biblije, kako bi se na vrijeme pripremili za sakrament sv. potvrde.

"Blaženi Alojzije je vaš ponos! Stoga budite ponosni na njega, ali nemojte zaboraviti da je on i vaša obveza. U Crkvi to uvijek ide tako – tko više prima, od njega se više i očekuje. Uz ime Krašić, čiju posvetu župne crkve proslavljamo, vezano je ime bl. Alojzija. Stoga, kada se drugima koji vas susreću predstavite da ste iz Krašića i oni na neki način po vama dolaze do bl. Alojzija. Zbog toga smo svi pozvani, a posebno vi, da bl. Alojzija slijedite u svom i po svom svakidašnjem kršćanskom životu. I vi, dragi mladi i draga djeco, budite ponosni i na svoju župnu crkvu, i na svijetle likove ove Crkve kao što su bl. Alojzije i s. Žarka Ivasić. Molite im se i nastojte svojim životom iz dana u dan potvrđivati da ste Krašićanci, da ste Stepinčevi, da je on vaš, da ste vi njegovi", poručio je okupljenim vjernicima Kardinal.Uz 300-tinjak vjernika euharistijskom slavlju prisustvovali su i predstavnici KUD-a Josip Torbar iz Krašića, koji su bili odjeveni u svečane Krašićke narodne nošnje, te vatrogasci DVD-a Krašić u svečanim uniformama.

Ovo je bio prvi posjet kardinala Bozanića župnoj crkvi u Krašiću pa je događaj bio od iznimne važnosti za mještane. (Ivica Brebrić/IKA)

 
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr