Kardinal Bozanić: Ako smo Kristovi, mi se ne bojimo!

14.4.2019.FOTOGALERIJA

MUKA U IZVEDBI KORALISTA I BOGOSLOVA


Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je na Cvjetnicu, Nedjelju Muke Gospodnje, euharistijsko slavlje u zagrebačkoj katedrali, koje je započelo svečanom procesijom te blagoslovom maslinovih i palminih grana.


 
Nakon Službe riječi i otpjevane Muke, Kardinal je u prigodnoj homiliji kazao kako je u čitavom ovozemnom životu Isus Krist bio u situacijama izbora između istine i laži, između naizgled uskog osobnog izbora i općeg dobra, između poniznosti i nasilja.


 
Podsjetio je da unatoč podrugivanjima svećeničkih glavara, vojnika i obješenog zločinca s lijeve strane da Isus spasi sam sebe, On izabire put zajedništva, put ljubavi, put koji daje život za dobro brata i sestre, za ljude.
 
Sve usmjeravati na sebe, iskorištavati druge za svoje interese logika je ovozemaljskih pobjednika, ali ne Evanđelja – rekao je Kardinal pa nastavio: Isus spašava. Isus spašava sebe umirući za druge i s drugima. I u samom trenutku smrti On misli na nas, i spašava.


 
Naglasio je kako Isus u svojoj muci snagu nalazi u molitvi Ocu, kao i to da muka naviješta spasenje koje dolazi po Križu.


 
U Križu je spas! I naši životi ispunjeni su križevima, manjim ili većim, ali ako smo Kristovi, mi se ne bojimo! Slijedimo Isusa jer je jedini put spasenja za svakoga od nas, za svakog čovjeka, za sve ljude na ovoj zemlji – zaključio je kardinal Bozanić.


 
U koncelebraciji euharistijskog slavlja bili su pomoćni biskupi zagrebački mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski te nekoliko svećenika Zagrebačke nadbiskupije. Kardinal će danas u 16 sati na zagrebačkom Ksaveru predvoditi pobožnost križnog puta.
           
 
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr