Izložba likovnih radova „Radujte se narodi“

29.12.2014.Izložba likovnih radova pod nazivom Radujte se narodi otvorena je uoči Božića u galeriji Farof u župnoj kući Župe sv. Franje Ksaverskoga u Vugrovcu.  

Ovu zanimljivu izložbu slika, skulptura i videa, čak trideset i devet eminentnih hrvatskih likovnih umjetnika, organizirala je Hrvatska udruga likovnih umjetnika i likovnih kritičara koja je i osnovana s ciljem promicanja, poticanja i unaprjeđenja kulture i umjetnosti promocijom temeljnih civilizacijskih i tradicijskih vrijednosti.

Svečanost otvaranja započela je nastupom crkvenog pjevačkog zbora, a izložbu je svečano otvorio predsjednik Gradskog vijeća 16. gradske četvrti Sesvete Marijan Tomurad. Prigodni govor uputili su gostima Sanda Stanaćev Bajzek, povjesničarka umjetnosti i predsjednica HULULK-a te velečasni Filip Lucić, župnik vugrovečke Župe sv. franje Ksaverskoga, on govoreći o značenju Božića, a ona o Isusovom rođenju kao neizostavnoj temi u likovnoj umjetnosti.

Župljani  mogu uživati, osim u umjetničkim radovima božićnih motiva, i u jaslicama prirodne veličine postavljenima ispred ulaza u galeriju Farof.

Ankica Blažinović Kljajo
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr