Dekanatska duhovna obnova za mlade: „Blažen(a) ti što povjerova“

16.12.2013.U subotu, 14. prosinca održana je dekanatska duhovna obnova  za mlade naziva  „Blažen(a) ti što povjerova“ u organizaciji mladih župe sv. Petra apostola Zaprešić. 
  
Na početku duhovne obnove, mladima se obratio župni vikar župe sv. Petra apostola vlč. Darko Bručić Pavuk. Predstavio im je gosta predavača, koji je ove godine bio vlč. Josip Mudronja. U kratkom skeču koji je uslijedio, predstavljena je tema obnove. Kroz meditaciju smo promišljali o Mariji koja je naš najveći uzor vjere, nade i ljubavi. O tome kako je bila obična djevojka iz naroda koju je Gospodin odabrao da rodi Sina, kako je na Gospodinov poziv odgovorila „da“ jer je vjerovala.Promišljali smo o tome kolika je jaka naša vjera, koliko se često prepuštamo Gospodinovoj riječi, prihvaćamo li Njegovu volju. Nakon meditacije, vlč. Mudronja je započeo svoje predavanje. Govorio je o istinskom susretu. Svoje predavanje podijelio je u tri dijela tj. susreta: Isus i Zakej, Isus i žena na studencu te susret Marije i Elizabete.

Kroz susret Isusa i Zakeja rekao je kako moramo „sići sa stabla“, odbaciti masku iza koje se skrivamo te poći s Kristom i zakoračiti u bolji život. Kroz susret Isusa i žene napomenuo je kako moramo imati istinsku ljubav prema svim ljudima kakvi god oni bili. Kroz susret Marije i Elizabete naglasio je da ako nas Bog odabere za nešto, da to neće biti lako i uvijek po našem guštu. Bog nas izabire kako bi nas upotrijebio za nešto dobro  i kako bi iskoristio talente koje nam je dao.


  
Nakon predavanja i kratke zakuske, pogledan je kratki film o krunici, kako se moli,odakle dolazi... Papa Pio XII. je rekao: „ Krunica je sažetak cijelog Evanđelja.“ Duhovna obnova završila je zajedničkom molitvom krunice u crkvi sv. Ivana Krstitelja. Svojim pjevanjem obnovu je animirao zbor mladih „Stijene“ iz župe.

 
                                                                                      Anto Zirdum

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr