Crkva za beskućnike

17.12.2013.Na nedjeljnoj župnoj misi 15. prosinca dvadeset i dva beskućnika imala su posebna mjesta rezervirana u središtu crkve, a o izvrsnoj suradnji s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije kroz projekt »Skrb za beskućnike« pohvalnim riječima govorio je župnik vlč. Božidar Cindori. Uz pomoć u uređivanju okoliša crkve posebno je istaknuo doprinos bekućnika Petra koji je sazidao špilju Majke Božje Lurdske na području njihove župe. 
 
Voditelj Caritasovog projekta za beskućnike gospodin Ivan Mavrek, koji je ujedno i član Župnog pastoralnog vijeća ove župe, srdačno je zahvalio župniku i svim župljanima za podršku koju pružaju tijekom godine ovom Caritasovom projektu u kojemu je krov nad glavom našlo i pet hrvatskih branitelja. »Lijepo nam je ovdje biti jer smo okruženi vama kao u krilu majke«, poručio je voditelj Mavrek, zahvaljujući župljanima što ne odbacuju nijednog beskućnika svjesni da svatko od njih također nosi svoj životni križ.
 
Poslije svete mise u župnoj dvorani beskućnici su posluženi svečanim objedom tijekom kojega ih je razveseljavao župni sastav »Zlatne godine« pod vodstvom gospodina Vjekoslava Kleščića.
 
Župnik Cindori ovom prigodom svakom beskućniku osobno je uručio i novčani dar istaknuvši pritom veliki doprinos Crkve na socijalnom i karitativnom području u svim a na poseban način u ovim teškim vremenima.
 
Projekt »Skrb za beskućnike« Caritasa Zagrebačke nadbiskupije tijekom godine osigurava smještaj, prehranu, stručnu, savjetodavnu i materijalnu pomoć za više od sedamdeset beskućnika. Zbog nezanimanja stručne i drugih javnosti za probleme beskućništva u Republici Hrvatskoj, za beskućnike ne postoji sustavna briga a većinu postojećih prihvatilišta u Republici Hrvatskoj osnovala je i vodi Crkva. (CZN)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr