Četvrte Žive jaslice u Zaprešiću

30.12.2012.

 

Udruga Stepinčeva oaza mira u suradnji sa župom sv. Petra ap. iz Zaprešića 27. i 28. prosinca organizirala je četvrtu godinu za redom "Žive jaslice" u Zaprešiću.

U neposrednoj blizini crkve Sv. Ivana Krstitelja članovi Udruge „Stepinčeva oaza mira" izgradili su ovogodišnji Betlehem koji je privukao veliki broj posjetitelja iz Zaprešića i okolice. U pozdravnom dijelu župni vikar župe sv. Petra ap. Tomislav Hačko zahvalio se članovima Udruge Stepinčeva oaza mira kao i mnogim župljanima što su poput sv. Franje na autentičan način osmislili ovogodišnje uprizorenje.

Predstava „Život u Betlehemu" praćena odličnom glumačkom izvedbom, scenografijom i glazbom uprizorila je Kristovo rođenje. Sam posjet četvrtih "zaprešićkih jaslica" bio je velik. Prvoga dana sv. Obitelj uprizorila je obitelj Arapović, a drugog dana obitelj Tomac.

Žive jaslice za razliku od prošlih bile su odjevene u novo ruho i s novim scenarijem. Predstavu "Radosnu vijest u Zaprešiću" osmislili su vjeroučitelj Ilija Nikolić i dr. Mate Žaja.

Kroz sedam činova brojni posjetitelji mogli su vidjeti: život betlehemski pastira pri noćnom čuvanju ovaca, Marijino i Josipovo traženje smještaja u Betlehemu te odbijanje nekoliko vlasnika prenoćišta. Uprizoren je dolazak tri mudraca s Istoka i susret s Herodom do njihovog pronalaska malog Isusa u betlehemskoj štalici.

Ovogodišnji gosti "Živih jaslica" u Zaprešiću bila je pjevačka skupina "Ivančice" Kulturnog – umjetničkog društva iz Kupljenova i tamburaški zbor "Gaj" iz Zaprešića. U projekt uključeno je više od sedamdeset osoba, a pripreme su trajale više od mjesec dana.

Glavni pokrovitelji ovogodišnji "Živih jaslica" su Grad Zaprešić i Turistička zajednica grada Zaprešića. Novčani prilog kojeg su malenom Isusu darovali posjetitelji bit će namijenjen siromašnim i potrebitim obiteljima.

Drugoga dana uprizorenja bio je nazočan i gradonačelnik Željko Turk koji se zahvalio Stepinčevoj oazi mira na nesebičnom služenju društvu u duhu kršćanstva. (i.n.)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr