Božićno primanje karlovačkog župana

17.12.2013.Božićno primanje karlovačkog župana Ivana Vučića za dekane i biskupe s prostora Karlovačke županije, dva dekanata iz Gospićko-senjske biskupije, tri dekanata Zagrebačke nadbiskupije te jedan dekanat Sisačke nadbiskupije i Vojnog ordinarijata održano je 16. prosinca.

Na primanju su sudjelovali i biskupi Mile Bogović i zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško. "Dijete koje se rodilo imalo je sigurnost u nazaretskoj obitelji", istaknuo je gospićko- senjski biskup Mile Bogović. I u današnjem društvu dijete je ovih dana u središtu pozornosti. Neki traže svoja prava ali ne i prava za djecu, a pravo djeteta je da ima oca i majku. Biskup je županu darovao knjigu o žrtvama Drugog svjetskog rata.

Pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško je u svom obraćanju posebno parafrazirao tri riječi: referendum, apsurd i konsenzus gledajući ih s teološkog stajališta. Referendum znači na nešto se pozvati i vraćati, a to je upravo događaj rođenja Krista. Apsurd znači biti gluh i neimati sluha za potrebite, dok konsenzus znači imati osjetljivost i sluha za potrebite.

Ako se ta tri pojma spoje mogu nam pomoći da se vratimo na bitno, slaviti Boga i prepoznati one koji nas trebaju. Crkva ima poslanje neovisno o političkoj vlasti, istaknuo je biskup.

Karlovački župan Ivan Vučić je zahvalio predstavnicima Katoličke Crkve na njihovom duhovnom radu i materijalnoj obnovi koja je posebno danas potrebna da bi se učvrstila obitelj. (IKA)

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr