Božićno pismo za sve obitelji

15.12.2011.

U duhu Adventa, vremena neposredne priprave za svetkovinu rođenja Gospodina našega Isusa Krista, pedesetak mladih župe Navještenja B. D. Marije u Velikoj Gorici sastalo u srijedu 14. prosinca 2011. u Kuću zajedništva, molitve, radosti i pjesme te svojim marljivim rukama pakiralo božićna pisma za svaku obitelj u Župi.

Božićno pismo bit će ovih dana dostavljeno u svaku kuću, u svaku obitelj, njih 4171. Ovo je još jedan dokaz kako mladi danas čine lijepe i dobre stvari. Ovom malom gestom obradovati će na neposredan način svaku obitelj, na prvome mjestu one koji baš i ne idu redovito na nedjeljne sastanke koji su se već pomalo izolirali, a ovim Pismom će Božja rijeć doprijeti i do njihovih srdaca preko njihovog župnika.

Ovom gestom jača se zajedništvo mladih koji se duhom i tijelom pripremaju za Božićne radosti koje nam dolaze. Župa istinski podupire bilo kakvu inicijativu maladih pa tako se uskoro pripremaju i razveseliti one najmanje održavanjem već tradicionalnih živih jaslica u župnom dvorištu, ispred kuće Nazaret u kojoj se svakodnevno održavaju razni susreti mladih naše župe.

Već sada pozivamo sve zainteresirane da dovedu svoje najmanje na sam Božić, 25. prosinca u 17 sati na prigodnu predstavu i igrokaz.

I. Vučak

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr