Božićno izdanje Glasnika svetog Josipa

23.12.2016.


Posljednji ovogodišnji broj Glasnika svetog Josipa (br. 4./2016), službenog lista Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu, izašao je 16. prosinca 2016. godine.

Adventsko vrijeme, vrijeme iščekivanja Isusovog rođenja, približava se kraju i kršćani diljem svijeta pripremaju se za proslavu Božića, blagdana koji je simbol radosti, pomirenja i darivanja. U moru darova koje ćemo pokloniti jedni drugima, Glasnik svetog Josipa može biti ona duhovna kap koja će svakoga obradovati i ispuniti radošću. 

Osim obilja lijepih događaja kojima je obogaćen život Nacionalnog svetišta svetog Josipa, brojnih svjedočanstva o uslišanim molitvama po zagovoru svetog Josipa i pisama čitatelja, ovaj broj Glasnika donosi vam i tekst o završetku Izvanredne svete godine milosrđa koju je u Nacionalnom svetištu svetog Josipa, 13. studenog, zatvorio mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački, kao i nadahnute misli o svetom Josipu i samom Svetištu koje je mons. Šaško izrekao tokom godine.

Kakvo se to „Čudo Božje krhkosti“ dogodilo u Josipovom svetištu možete saznati čitajući stranice Glasnika, ali i osobno pogledati u pastoralnom centru Svetišta. Posebno zanimljiva i neizostavna tema u božićnom vremenu su jaslice, a tko je pozvaniji o njima govoriti nego prof. Josip Barlek, etnograf i predsjednik Udruge prijatelja hrvatskih božićnih jaslica, koji između ostalog govori o adventskoj i božićnoj tradiciji u Hrvatskoj, o očuvanju te tradicije i o bogatoj baštini hrvatskih božićnih jaslica.

Kako je sveti Irenej ukazao na Josipovu veličinu i istaknuo ga kao izuzetan primjer vjere i spoznaje Božjih otajstava, u svojem članku piše don Ivan Bodrožić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije, dok poznati književnik Stjepan Lice govori o važnosti obitelji i kako istinski živjeti obiteljski život po uzoru na Svetu Obitelj. Uz navedene, brojni drugi suradnici Glasnika svetog Josipa donose još mnogo povijesnih, duhovnih i suvremenih tekstova, a sve čitatelje sigurno će obradovati jednolisni katolički kalendar kao prilog Glasniku.

Glasnik svetog Josipa može se kupiti u Nacionalnom svetištu svetog Josipa po cijeni od 10 kn, a svi zainteresirani mogu se i pretplatiti putem e-mail adrese: ured@svetijosip.com, pismenim putem na adresu: Boškovićeva 36, 47000 Karlovac ili pozivom u ured Svetišta na broj: 047 417 031. Cijena godišnje pretplate je 40 kn.

Svim vjernicima i ljudima dobre volje želimo blagoslovljen i radostan Božić ispunjen mirom i toplinom obiteljskog zajedništva!
Uredništvo Glasnika svetog Josipa

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr