Božićni susret svećenika s kardinalom Bozanićem

21.12.2011.

U Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu, u utorak 20. prosinca 2011. godine u 11 sati, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se sa svećenicima i redovnicima s područja grada Zagreba u prigodi božićnih blagdana. Na susretu su bili nazočni i pomoćni biskupi mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski te provincijali redovničkih zajednica.

Kardinalu je u ime nazočnih uputio božićnu čestitku mons. Ivan Šaško, podsjetivši na bogatstvo događaja u životu i radu Zagrebačke nadbiskupije te izrazivši nadu da će Nova godina biti još plodonosnija.

U svojem obraćanju i čestitci, Kardinal je zahvalio svećenicima na svemu što čine u svom svećeničkom životu i radu na dobro Božjeg naroda. Zahvalio je posebno za angažman prilikom priprema za pohod Svetoga Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj u lipnju ove godine.

Podsjetivši na trenutke zajedništva sa Svetim Ocem, Kardinal je istaknuo da su poruke Svetoga Oca izvrsni smjerokazi u daljnjim pastoralnim nastojanjima. U tom smislu kao velika zadaća pred nas se postavlja nova evangelizacija.

„Nova evangelizacija svoje polazište ima u Bogu. Potrebno je ponovno jasno i nedvosmisleno govoriti o Bogu, koji prašta i ljubi. U tom smislu, najizvrsnija sredstva za susret čovjeka s Bogom i obratno, su sakramenti, kao posebni Božji darovi Crkvi za Crkvu. Osobito sakrament Ispovijedi. Po njemu čovjek dolazi u doticaj s istinom i ljubavlju, a to su najbolji putovi do Boga.“ - zaključio je Kardinal zahvalivši i potičući svećenike da u svojim župama potiču i stave se na raspolaganje vjernicima za primanje sakramenta Ispovijedi.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr