Božićni susret redovnica s kardinalom Bozanićem

21.12.2011.

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se s redovnicama s područja grada Zagreba, prigodom božićnog primanja, u utorak 20. prosinca 2011. godine u 9 sati u Nadbiskupskome dvoru u Zagrebu. Na susretu je bio i zagrebački pomoćni biskup mons. Valentin Pozaić kojemu je povjerena briga za osobe posvećenog života i družbe apostolskog života u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

U ime Hrvatske konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica i svih redovnica s područja grada Zagreba, čestitku je Kardinalu uputila dopredsjednica HKVRPP-a, s. Jasna Lučić.

U čestitci je istaknula kako “od punine nebeskog Zaručnika mi sve primismo i primamo i to milost na milost. Sjedinjenje i nasljedovanje Krista poslušnog, siromašnog i čistog, od Betlehema do Kalvarije, želimo živjeti u Crkvi, s Crkvom i za našu Crkvu u vjernoj ljubavi do smrti, čak i mučeništva. Blažene Drinske mučenice za nas su primjer i izazov!”

Redovnice su kardinalu Bozaniću uručile dar za siromašne obitelji grada Zagreba.

Izrazivši zahvalnost redovnicama na susretu i čestitkama, kardinal Bozanić im je zaželio sretan i blagoslovljen Božić zahvalivši im se za pastoralni rad i prisutnost u Crkvi. Prisjetivši se Drinskih mučenica i posjeta pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, Kardinal je istaknuo ulogu redovnica u novoj evangelizaciji i snagu koje daje njihovo svjedočanstvo kojega nema bez križa.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr