Božićni susret djelatnika Caritasa s kardinalom Bozanićem

19.12.2013.Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić susreo se u Nadbiskupskom dvoru u Zagrebu u četvrtak 19. prosinca 2013. godine u 17 sati s djelatnicima Caritasa Zagrebačke nadbiskupije predvođenih ravnateljicom s. Jelenom Lončar. Na susretu je bio i pomoćni zagrebački biskup mons. dr. Valentin Pozaić, predsjednik Nadzornog odbora Caritasa te mons. Juraj Jerneić, predsjednik Caritasa.

U svojoj čestitci, u ime djelatnika i korisnika te štićenika Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, s. Jelena Lončar je podsjetila da je Caritas ove godine obilježio 80. obljetnicu svog rada. Tih osam desetljeća obilježeno je predanim svjedočenjem djelatne ljubavi za bližnje, one koji pate na razne načine, a ono što posebno veseli je sve veći broj volontera koji žele darovati svoje slobodno vrijeme u službi Caritasa, navela je ravnateljica Lončar.U obraćanju djelatnicima Caritasa, Kardinal je zahvalio na hrabrom svjedočanstvu dobrote potičući ih da i nadalje budu svjedoci Božje ljubavi u društvu.

„U tom smislu veliki nam poticaj mora biti i primjer pape Franje i njegovo neumorno ponavljanje poziva cijeloj Crkvi da se ne boji izaći na periferije. Ne postoji granica do koje Crkva smije ići u potrazi za bližnjim, u iskazivanju ljubavi za bližnjega, osobito onoga u potrebi.“ – istaknuo je Kardinal naglasivši nužnost sve jačeg povezivanja Caritasa Zagrebačke nadbiskupije sa župnim caritasima kako bi se stvorila jaka i efikasna mreža karitativnog djelovanja i institucija na području Zagrebačke nadbiskupije.

Na kraju susreta Kardinal je s. Jeleni predao novčani dar koji su mu istog dana predale redovničke zajednice s područja Zagrebačke nadbiskupije za potrebe siromašnih obitelji.

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr