Božićni mjuzikl u Bistri

31.12.2014.Kao uvod u misna slavlja Dječje polnoćke, svečane svete mise u 11 sati na Božić te nakon svečane svete mise na blagdan Nevine dječice i Svete obitelji, dječji zbor Zlatna krila, djeca i mladi iz Župe sv. Nikole biskupa iz Bistre, pod vodstvom Filipa Meštrovića i Marine Jozić, uz glazbenu pratnju Adama Vidovića na orguljama, te kostimografsku podršku sestre Ivanke Vuković i Lucije Eršek izveli su božićni mjuzikl "Betlehemska noć".

Vjerodostojni scenski prikaz, raspjevani glasovi i kreativni kostimi pomogli su brojnim okupljenim vjernicima, napose onim najmanjim, da se užive u istinsko otajstvo Božića i susret s malim Isusom te da shvate pouku koju nam svima daje novorođeni Isus čije su se oči upravo otvorile na toj blagoslovljenoj zemlji.

Rodio se siromašan, dolazi na svijet bez ikakva vanjskog sjaja, uči nas da se sreća ne nalazi u izobilju dobara i bodri nas da budemo ponizni. Bog se ponizuje kako bismo mu se mi približili i kako bismo na njegovu ljubav uzvratili svojom ljubavi,da bi se naša sloboda prilagodila ne samo tom prizoru njegove moći nego i čudu njegove poniznosti.
 
Marina Jozić

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr