Božićni koncert ansambla Lado na Svetom Duhu

21.12.2013.



Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske Lado, održao je tradicionalni božićni koncert u župnoj crkvi Sv. Antuna Padovanskoga na Svetom Duhu u Zagrebu u petak 20. prosinca.

U prvom dijelu programa izvedena je praizvedba "Božićna noć" u obradi Siniše Leopolda. Riječ je o vijencu hrvatskih božićnih pjesama za tamburaški orkestar. Drugi dio koncerta također je bila praizvedba "Pivčići pivaše", a predstavljene su molitvice, kolede i božićne pjesme iz Bosne i Hercegovine u obradi Joška Ćalete. U njegovoj obradi Lado je izveo i "Kolende iz Prožnic'".
Posljednji dio koncerta "Božić u Europskoj uniji" predstavio je četrnaest božićnih pjesama u obradi Tomislava Uhlika iz Austrije, Češke, Engleske, Francuske, Italije, Mađarske, Norveške, Poljske, Slovenije,Škotske i Španjolske te Hrvatske.

Izvođače i dirigente Joška Ćaletu i Dražena Kurilovčana publika je nagradila dugim pljeskom, a zauzvrat Lado je izveo još nekoliko hrvatskih božićnih pjesama.
Lado je božićne koncerte održao i u crkvi Svetoga križa u Zagrebu te u Dvoru, Koprivnici, Novskoj i Prelogu. U subotu 21. prosinca koncert će se održati u sisačkoj katedrali u 19.30 sati, a u nedjelju, 22. prosinca u 20 sati u varaždinskoj katedrali. (IKa)
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr