Božićna čestitka kardinala Bozanića Predsjedniku Hrvatskoga sabora

24.12.2011.

 

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić zahvalio je predsjedniku Hrvatskoga sabora gospodinu Borisu Špremu na božićnim čestitkama te mu čestitao Božić, riječima: "Primio sam Vašu čestitku za Božić i Novu godinu, na kojoj Vam iskreno zahvaljujem, kao i na dobrim željama za moj osobni život i službu koju vršim u Crkvi na dobrobit vjernika.

Gospodine Predsjedniče, i ovom prigodom čestitam Vam na izboru za predsjednika Hrvatskoga sabora, sa željom da odluke i zakoni što ih donosi Sabor budu na dobrobit svih građana Hrvatske. Vama te zastupnicama i zastupnicima u Hrvatskom saboru od srca čestitam Božić i novu 2012. godinu!

Božić nas svake godine iznova podsjeća da Bog ne kasni sa svojim obećanjima. Objava Božje dobrote i čovjekoljublja dosiže svoj vrhunac u Isusovu rođenju u Betlehemu. Došao je da bude jedan od nas i da nas poučava ljubavi, istini i pravdi. Neka poruka Božića vječnim svjetlom, koje je obasjalo jaslice one Svete noći, obasja i našu hrvatsku zbilju te sve građane naše Domovine potakne na zajedništvo, mir i solidarnost."

Zvonko Franc,

voditelj Tiskovnog ureda i glasnogovornik

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr