Blagdan Svete obitelji u Domaslovcu

29.12.2019.

U nedelju 29. prosinca u župi Krista Kralja u Domaslovcu proslavljen je blagdan Svete obitelji. Obiteljska zajednica Župe u zajedništvu sa župnikom Branimirom Budinskim organizirala je prigodan program obiteljskoga ozračja.
 
 

Primarno, na svetoj misi bračni par Kobeščak čitao je čitanja nedjelje Svete obitelji koja govore kako živjeti brak. Bračni par Mihelić pročitao je molitve vjernika u kojima se molilo za sve obitelji, dok su zlatni jubilej 50. godina bračnoga zajedništva proslavili Ivan i Anđela Mihelić, obnovivši bračna obećanja. U poticajnoj propovijedi za bračna parove, ali i za djecu župnik Branimir je, između ostaloga, istaknuo kako Isus nije imao prelijepo djetinstvo, a ipak obilježio je ljudsku povijest. Njegovi roditelji Marija i Josip imali su također težak život, no, bez obzira na sve, u njihovim životima je na prvom mjestu bio samo Bog, i to je najvažnije u svakoj obitelji.
 

Krizmanik Gabrijel Kobeščak i prvopričesnica Ema Vrančic, pročitali su sastavak o svojoj obitelji, posvjedočivši snagu zagovora Blaženoj Djevicu Mariji za obitelj koja je uslišala njihove molitve. Na samom kraju programa obitelj Dodić je sa svojih troje djece otpjevala pjesmu Molitva djeteta. Župnik je podijelio svečani blagoslov svim prisutnim obiteljima, a obiteljsko je druženje uz prigodnu okrepu nastavljeno ispred župne crkve.

 
Ivana Vlahović

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr