Biskup Mijo Gorski krstio peto dijete obitelji Kolić

5.4.2021.Zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski predvodio je euharistijsko slavlje na Uskrsni ponedjeljak, 5. travnja, u župnoj crkvi bl. Augustina Kažotića u Lupoglavu u kojem je krstio Ivana, peto dijete lupoglavskih župljana, obitelji Kolić.

Na početku svete mise biskupa je pozdravio župnik Mirko Brlić, koji je rekao da nam ovakve hrabre obitelji koje su otvorene životu i u ovim kriznim vremenima ulijevaju radost i nadu.Biskup Gorski je u propovijedi upitao vjernike što zapravo znači biti kršćanin. Sam je istaknuo da to znači vjerovati u Isusa Krista koji je smrću svojom uništio naš grijeh, a uskrsnućem nam je darovao vječni život. Biti kršćanin znači vjerovati da je Isusa Krista Bog postavio gospodarom živih i mrtvih.

U tom smislu, biskup Gorski je poručio roditeljima da ako njihovo dijete to bude vjerovalo i ispovijedalo, onda će ovaj čin krštenja za njega biti pravo preporođenje za nebo, za život s Bogom. Na kraju je izrazio želju da mali Ivan doista bude ono što mu kazuje ime: ljubljeni. Ljubljeni od Boga i od ljudi, da mu bude Krist sve u njegovom srcu.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr