Biskup Gorski primio članove Sportskog društva sv. Petar

15.3.2016.Pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski primio je u utorak 15. ožujka 2016. godine u prostorijama Nadbiskupskog duhovnog stolu izaslanstvo Sportskog društva sv. Petar iz Zagreba.

Na prijemu su bili predsjednik predsjednik Društva gospodin Petar Cota, predstavnica odbojkaške sekcije gospođica Barbara Jelušić, predsjednik MNK Petrus i predstavnik KK sv. Petra Ante Džapo te Zlatko Vuić voditelj malonogometne ekipe sv. Petar SV.

Predsjednik društva Cota upoznao je biskupa Gorskog s desetogodišnjim radom Društva te organizacijom športskog turnira Petrovo SV koji se tradicionalno održava na blagdan sv. Petra i Pavla. Drugi predstavnici sportskih selekcija izvijestili su biskupa Gorskog o uspjesima ali i problemima na koje nailaze u svom sportsko-pastoralnom djelovanju.

Osim što se sekcije Sportskog društva sv. Petar natječu u Katoličkim ligama,  klubovi u njihovom sastavu se natječu u državnim, županijskim i regionalnim ligama gdje postižu primjerene športske rezultate.

Biskup Gorski je pozdravio uspjehe Društva napomenuvši kako se najčešće vide samo uspjesi i rezultati, a zaboravlja se trud i žrtva koji stoje iza tih uspjeha. Izrazio je svoju podršku daljnjem djelovanju Društva naglasivši važnost kontinuiranog rada. 

T. đ. Marijan Spehnjak,
povjerenik za pastoral športaša

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr