Betlehemsko svjetlo i pjesma na Trnjanskoj Savici

17.12.2013.

U nedjelju, 15. prosinca 2013. održano je svečano večernje misno slavlje u Župi bl. Alojzija Stepinca na Trnjanskoj Savici. U pratnji izviđača prispjelo je betlehemsko svjetlo u našu crkvu u školi. Upaljena je treća adventska svijeća i uslijedilo je misno slavlje koje su svojom pjesmom uzveličali udruženi zborovi dviju zagrebačkih župa: Sv. Mateja apostola iz Dugava i zbora naše Župe.

Svečanost Božje riječi i pjesme nastavljena je nakon svete mise Adventskom glazbenom molitvom. Nakon uvodne riječi o važnosti hrvatske sakralne baštine kao kulturnoga poklada za budućnost, čitani su svetopisamski tekstovi na kajkavskom jeziku 17. stoljeća iz Pavlinskog zbornika (1644.) i pjevani odabrani napjevi iz Cithare Octochorde (1701.).

Da bi župljani lakše mogli razumjeti pjesme na kajkavskom jeziku, u kojima je dosta starih riječi i oblika, dobili su otisnute tekstove pjevanih pjesama. Adventska glazbena molitva, kojom smo slavili Gospoda i pripravljali se za Njegovo rođenje, potrajala je duže od sat vremena.

Marija Znika
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr