50 godina "Župnog lista", časopisa karlovačkih i okolnih župa

29.12.2016.


Novi broj Župnog lista Karlovca i okolice izašao je za vrijeme božićnih blagdana. Župni list koji izlazi već 50 godina „obučen“ je u potpunosti u novo ruho, odnosno prvi put je otisnut u boji. Župni list karlovačkih i okolnih župa koji je prije pedeset godina pokrenuo je mons. Marijan Radovnić podijeljen je u dva dijela. U prvom dijelu donosi zajedničke vijesti sa svih župa grada Karlovca i okolice dok u drugom dijelu donosi pojedinosti sa svake župe.

Upravo ovo novo ruho znak je slavlja pedesete obljetnice izlaženje ovoga lista kojeg je pokrenuo pokojni mons. Marijan Radanović, dugogodišnji dubovački župnik i graditelj Nacionalnog svetišta svetog Josipa u Karlovcu.

Nakon pokojnog mons. Radanovića uredništvo je preuzeo mons. Ferdinand Vražić, švarčanski župnik, a ovaj najnoviji potpisuje mons. Antun Sente ml., sadašnji rektor Nacionalnog svetišta svetog Josipa. Na taj se način uredništvo Župnog lista vratilo u prostore gdje je uređeno najviše brojeva ovog Lista. Božićni broj Župnog lista piše o Drugoj sinodi Zagrebačke nadbiskupije, o sve većem broju duhovnih zvanja grada Karlovca te mnogim događanjima koji pokazuju živost Karlovačke crkve.

Župni list se može nabaviti u svim Župama grada Karlovaca te u Prilišću i Vivodini, župama koje su prezentirane u listu.


Patrik Paulić,
suradnik Svetišta

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr