Priopćenje s VII. sjednice biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, Bjelovar, 3. siječnja 2011.

 
U Biskupskom ordinarijatu u Bjelovaru, pod predsjedanjem zagrebačkoga nadbiskupa i metropolita kardinala Josipa Bozanića, održana je u ponedjeljak, 3. siječnja 2011. godine, Sedma sjednica biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, na kojoj su bili prisutni svi biskupi: mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, mons. Vlado Košić, biskup sisački, mons. Nikola Kekić, biskup Križevačke eparhije, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački, te pomoćni biskupi zagrebački: mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski.
 
Na početku sjednice, u ozračju početka nove građanske godine, uz molitvu za Božji blagoslov, biskup domaćin mons. Huzjak istaknuo je povijesno značenje te sjednice zbog zaživljavanja nove Bjelovarsko-križevačke biskupije.
 
Kardinal Bozanić, usmjerujući pogled prema ovogodišnjemu pohodu pape Benedikta XVI. Hrvatskoj, 4. i 5. lipnja, što je bila i glavna tema sjednice, posebno je naglasio zauzetost i uključenost Zagrebačke crkvene pokrajine za pripremanje toga pohoda, osvrnuvši se i na važnost časnoga poziva medijskih djelatnika koje je pozvao da prate i pripremu i sam pohod savjesno i s osjetljivošću za veličinu toga događaja na crkvenoj i društvenoj razini.
 
Biskupi su na sjednici, osim Papina pohoda, razmotrili i neke teme koje se odnose na personalna pitanja na području Metropolije.
Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr