Postavljanje u službu akolitata u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu

27.11.2022.Na prvu nedjelju došašća, 27. studenog 2022., u kapeli Presvetog Srca Isusova u Nadbiskupskom bogoslovnom sjemeništu u Zagrebu u svečanom euharistijskom slavlju bjelovarsko-križevački biskup mons. Vjekoslav Huzjak postavio je šesnaestoricu bogoslova u službu akolita.


 
Na misnom slavlje sudjelovali su članovi bogoslovne zajednice, a u koncelebraciji su bili rektor Bogoslovije preč. Željko Faltak, odgojitelji vlč. Josip Đurin i vlč. Toni Potrebić te duhovnici vlč. Anto Pavlović i vlč. Ivan Grbešić.Biskup Huzjak je tijekom uvoda u slavlje pozdravio sve prisutne bogoslove i njihove odgojitelje te časnu sestru i suradnike. Istaknuo je kako smo započeli vrijeme došašća koje je milosno vrijeme pripreme za susret s Gospodinom. U homiliji se biskup Huzjak osvrnuo na riječi sv. Pavla iz poslanice Rimljanima ističući kako nam život ne smije proći u brigama i problemima, nego je došašće vrijeme spasa koje je čovjeku darovano za bolju osobnu izgradnju, osobito
osluškujući Božju riječ.Prisutnim kandidatima za akolitat biskup Huzjak je rekao kako se njima približilo vrijeme kada će biti tješnje vezani uz oltar te su pozvani cijelim svojim bićem osluškivati i živjeti ono što se na euharistijskom slavlju uprisutnjuje. Na kraju slavlja biskup Huzjak se zahvalio svima prisutnima i novopostavljenim akolitima te je na sve zazvao Božji blagoslov.


Mislav Juraković

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr