Blagdan posvećenja crkve svetog Lovre u Vivodini

1.8.2021.U nedjelju, 1. kolovoza 2021. godine u župi svetog Lovre u Vivodini obilježili smo 264. godinu od posvećenja crkve.

„Punih 264 godine otkako je ova sadašnja župna crkva u Vivodini posvećena svetom Lovri, generacije i generacije dolazile su u ovaj hram molitve i punile se snagom odozgo. Naši preci tražili su Gospodina i hranili se kruhom nebeskim i opstali u ovim predjelima punih 700 godina. Na nama je danas da ih i dalje vjerno slijedimo i znademo obuzdati sebe i pravilno se odlučiti da li se brinuti za prolazno ili za vječno; da znamo naći optimalnu granicu između biti i imati; da ne budemo poput Isusovih suvremenika tražeći samo kruh prolazni“ – istakao je vlč. Markač uobraćanju vjernicima 

Slavlje posvećenja župne crkve prethodi proštenju nebeskog zaštitnika svetog Lovre, a započet će trodnevnicom koju će u 19 sati u četvrtak, petak i subotu predvoditi vlč. Ivan Bingula, profesor crkvene glazbe na studijima u Beču, rodom iz Jastrebarskog. U nedjelju, 8. kolovoza, svetu misu u 11 sati predslavit će pomoćni biskup zagrebački Mijo Gorski i podijeliti sakrament svete potvrde, a na sam blagdan svetog Lovre, dana 10. koloovza, misno slavlje predvodit će vojni biskup u miru, Juraj Jezerinac.

Sanja Benković-Marković

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr