U Prišlinu proslavljen 1. Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba

26.7.2021.

U nedjelju, 25. srpnja u župi sv. Petra Apostola u Prišlinu svečanim misnim slavljem proslavljen je prvi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba. U suradnji sa župnim Caritasom i medicinskim osobljem za naše bake i djedove i starije osobe organiziran je prigodni program. Prije mise organizirano je mjerenje šećera i krvnog tlaka za naše bake i djedove kao i za sve koji su htjeli.Također, svima okupljenima, a posebno bakama i djedovima pružila se prilika za primanje sakramenta ispovijedi, a za vrijeme misnog slavlja podijeljen je sakrament bolesničkog pomazanja bakama i djedovima i svima koji su osjetili potrebu tog sakramenta.

Nakon svete mise organizirano je kratko druženje s bakama i djedovima uz kolače koje je pripremio župni Caritas uz pomoć mladih iz župe.U propovijedi uz geslo, koje je za današnji dan izabrao papa Franjo, „Ja sam s vama u sve dane do svršetka svijeta“ ohrabrili smo naše bake i djedove ističući važnost njihove uloge u obitelji i društvu.Oni su nositelji istinske vjere i požrtvovnosti koje uz Božji blagoslov trebaju nastaviti svjedočiti u svojim obiteljima. Istaknuta je naša kršćanska briga za sve naše starije uz naglasak na 4. Božju zapovijed: „Poštuj oca i majku da dugo živiš i dobro ti bude na Zemlji“.

U molitvi smo se spomenuli i svih naših pokojnih baka i djedova te molili za sve koje pritišće križ bolesti i samoće, te sve one koji se nalaze u staračkim domovima.
 
Damir Ivanek, upravitelj župe
 

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr