Mladi karmelićani hodočastili sv. Josipu

27.2.2021.

U subotu, 27. veljače, mladi karmelićani, predvođeni magistrom o. Srećkom Rimcem, hodočastili su u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovcu. Dočekao ih je rektor svetišta, mons. Antun Sente, ml., te ih je upoznao s duhovnim i povijesnim znamenitostima Josipova svetišta. Karmelićani su sudjelovali u misnom slavlju i pobožnosti svetom Josipu u Josipovom svetištu.


 
"Zahvalni svetom Josipu za sve primljene milosti dolazimo u ovo velebeno katoličko, hrvatsko nacionalno svetište svetog Josipa, čuvara božanske obitelji. Naša hrvatska karmelska provincija svetog oca Josipa stavila se pod njegovu zaštitu i patronat. Potaknuti našom svetom Majko Terezijom od Isus koja je rekla da su "svi sveci za nešto, a da je sveti Josip za sve" zazivamo njegov zagovor i zaštitu za našu Provinciju, Hrvatsku i cijeli svijet.

Vjerujemo da je ovo hodočašće i obnova naše posvete i pouzdanja u njegov zagovor kako je to često i činila naša obnoviteljica Majka Terezija od Isusa. Zahvalni magistar i odgajanici! HKPSOJ" zapisala su mlada braća karmelićani, koji se još spremaju za doživotne zavjete, u Knjigu hodočasnika.

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr