Susret biskupa Šaška i gosp. Miklósa Soltésza, državnoga tajnika za vjerske i međunarodne odnose Ureda predsjednika Vlade Republike Mađarske

14.1.2021.

Pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško susreo se u četvrtak 14. siječnja 2021. u prostorima Nadbiskupskoga duhovnog stola s gosp. Miklósom Soltészaom, državnim tajnikom za vjerske i međunarodne odnose Ureda predsjednika Vlade Republike Mađarske.
 
 
Na tragu dosadašnjih brojnih susreta i izvrsne suradnje predstavnika Zagrebačke nadbiskupije i Veleposlanstva Mađarske u Zagrebu i ovaj je pohod protekao u srdačnome ozračju.
 
 
U središtu plodonosnoga razgovora bile su teme vezane uz posljedice potresa koji su pogodili Zagreb, Zagrebačku nadbiskupiju te Banovinu, to jest Sisačku biskupiju.
 
Posebno se osvrnulo na pomoć mađarske države stradalim područjima, a sugovornici su se dotaknuli i širih tema koje se tiču kršćanske kulture i evanđeoskih vrjednota u suvremenome europskom društvu.
 
 

U susretu su sudjelovale gospođe: Zsófia Gyöngyös, savjetnica i zamjenica veleposlanika Mađarske, Eszter Kereszthegyi, šefica Kabineta državnog tajnika, Noémi Balczó, osobna tajnica, Anasztázia Sebők, asistentica u Veleposlanstvu, gospodin Ivan Gugan, predsjednik Hrvatske državne samouprave u Mađarskoj, te prečasni: Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral i Josip Kuhtić, kanonik i rektor Zagrebačke prvostolnice.
 

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr