Održan treći pripremni susret za volontere SHKM-a

17.2.2020.FOTOGALERIJA

Treći pripremni susret za volontere SHKM-a koji dolaze iz Zagorskog arhiđakonata održao se 15. veljače u Župi Uzvišenja Svetog Križa u Svetom Križu Začretju.Ovaj susret treći je u sklopu pripremnih susreta koji se održavaju u svakom arhiđakonatu Nadbiskupije za volontere Susreta hrvatske katoličke mladeži, ali i za ostale mlade iz arhiđakonata koji su žele sudjelovati na SHKM-a 9. i 10. svibnja. Na susretu u Začretju okupilo se oko dvjestotinjak mladih iz Zagorskog arhiđakonata. Susret je započeo u župnoj crkvi molitvom pred križem SHKM-a koju je predvodio velečasni Tomislav Kralj. Molitvu je animirao zbor domaćina iz Svetog Križa Začretja. Mladi su pred križ SHKM-a donijeli svoje molitve kao što su to učinili desetci tisuća mladih prije njih koji su molili uoči i na Susretima hrvatske katoličke mladeži. Molitva je zaključena zajedničkom molitvom za SHKM.

 

Nakon molitve vlč. Kralj mladima je predstavio program SHKM-a i dao upute za volontere na Susretu i u župama. Mladi su također imali priliku postaviti pitanja u vezi organizacije i zadaća koje imaju u razdoblju do Susreta. Nakon informativnog dijela uslijedila je podjela u grupe i međusobno upoznavanje. Na upoznavanju mladi su kroz igru razgovarali o svojim aktivnostima i župama iz kojih dolaze te o pripremama za Susret koje su započele u njihovim župama. Nakon upoznavanja mladi su imali priliku nastaviti druženje uz zajednički ručak.
 


U popodnevnom djelu programa animatori su predvodili radionice i igre s upoznavanja i jačanja zajedništva među mladima iz Zagorskog arhiđakonata. Na kraju susreta vlč. Tomislav Kralj zahvalio je svim mladima na dolasku te najavio iduća okupljanja, a domaći župnik vlč. Vladimir Drnetić zaključio je susret molitvom i blagoslovom.


 
Idući pripremni susret održat će se 22. veljače u Župi sv. Leopolda Mandića, u Dubravi za mlade i volontere SHKM-a iz Remetsko-sesvetskog arhiđakonata.Na susretu su po treći puta sudjelovali i studenti Odjela za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji su pod vodstvom mentora prof. Krunoslava Novaka radili na projektu snimanja reportaže.
 Petar Lovrić/Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije; Foto: dr. sc. Krunoslav Novak

Za svećenike

Kontakt

Zagrebačka nadbiskupija
Tiskovni ured

Kaptol 31, 10 000 Zagreb
Tel/ fax: 01/4894 878
Mob: 099/ 4894 878
tiskovni@zg-nadbiskupija.hr