HR

Aktualnosti

Objavljeno: 20.03.2024.

Proslavljena svetkovina sv. Josipa u Dugom Selu

Župa Uzvišenja Svetoga Križa u Dugom Selu proslavila je svetkovinu sv. Josipa, nebeskog zaštitnika kapele u Ostrni, u utorak 19. ožujka  2024. svečanim svetim misama kojima je nazočio veliki broj župljana i hodočasnika iz susjednih župa.

Svetu misu u 11 sati predslavio je p. Ivan Raljušić, CPPS, a večernju svetu misu u 19 sati vlč. Tomica Božiček, župnik iz Lobora. Prije svetih misa vjernici su se okupili na pobožnost sv. Josipu, čije su kreposti u svojim homilijama istaknuli propovijednioci kao uzor i primjer kršćanskog života i kao pomoć u odgovornom življenju roditeljskog poslanja.

Nakon misa, kako je uobičajeno, svi su se prisutni vjernici u ophodu uputili do kipa sv. Josipa kako bi pred njega stavili svoje osobne molitve i tražili zagovor.

Ovoj proslavi prethodila je trodnevna duhovna priprema koja je ujedno bila i korizmena duhovna obnova za brojne župljane. Kroz slavlje euharistije, razmišljanje o Božjoj riječi, molitvu krunice, euharistijsko klanjanje te križni put, koji su u subotu nakon mise predvodili mladi ulicama Župe, župljani su se mogli ozbiljno pripremiti za ovu svetkovinu i u svome korizmenom hodu učiniti još jedan korak više prema proslavi Kristova uskrsnuća.

M. Marjanović,
župni medijski suradnik
Ispišite stranicu: