HR

Aktualnosti

Objavljeno: 26.06.2023.

Trening leaderskih vještina za voditelje Caritasovih kuća

U suradnji sa stručnjacima iz područja managementa, marketinga i razvoja ljudskih potencijala, Caritas Zagrebačke nadbiskupije provodi program internog treninga leaderskih vještina za voditelje svojih kuća pod nazivom »Upravljanje promjenama i ljudima: Učinkovito vodstvo za uspjeh organizacije«.


 
Program se sastoji od tri modula, a u njemu sudjeluje sedam kuća Caritasa Zagrebačke nadbiskupije (Kuća ljubavi, Kuća za žrtve obiteljskog nasilja, Prihvatilište za beskućnike, Kuća Emaus, Kuća sv. Franje i Kuća bl. Alojzija Stepinca, Kuća za mlade te Stambena zajednica).
 
I. modul održan je kroz dvije radionice. Prva radionica, na kojoj su bili samo voditelji kuća, održana je 29. ožujka ove godine u Caritasovoj Kući za mlade »Da život imaju!« na Trešnjevci. Druga radionica I. modula održana je 3. svibnja na istoj lokaciji, a u njoj su sudjelovati uz voditelje kuća i njihovi stručni timovi.
 
II. Modul uključuje individualne coaching sesije za voditelje 6 kuća, pri čemu će svaka kuća imati priliku za 2 susreta. Ukupno će se održati 12 susreta na razini cijelog Caritasa, pružajući polaznicima personaliziran pristup i pomoć u razvoju njihovih specifičnih vještina i potencijala. Do sada su održani susreti u 4 kuće.
 
III. modul činit će završna radionica sa zaključcima, ključnim porukama i rezultatima na temelju provedenih coaching susreta.
 
»Ovaj program treninga leaderskih vještina ima za cilj razvoj vještina vođenja i poboljšanje poslovnih, ali i osobnih rezultata svakog polaznika te podizanje razine općeg zadovoljstva u organizaciji. Mnogi od njih stoje na prvoj crti i suočavaju se s emocionalno iscrpljujućim izazovima. Kako bi pomagali svojim korisnicima, moraju imati ne samo znanje i iskustvo, već i razvijene menadžerske vještine koje će im pomoći u organizaciji i upravljanju svojim resursima.Vjerujemo da će biti od velike koristi za voditelje Caritasovih kuća te da će poboljšati njihove liderske vještine, što će doprinijeti ostvarenju zajedničke misije Caritasa«, ističe u izjavi vlasnica brenda Keepgoing (https://keepgoing.hr) mr. sc. Katarina Braovac, dipl. oec., koja vodi ovaj program u suradnji s mr. sc. Ratimirom Piljom, dipl. teol. i Dominikom Šepakom, dipl. oec., vlasnikom marketinške agencije Sunday (https://sunday.hr).
 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje Keepgoing timu i Sunday Kreativnoj Agenciji na iznimno vrijednoj volonterskoj pomoći u izobrazbi njegovih stručnih zaposlenika!
 
Caritas Zagrebačke nadbiskupije
 
Ispišite stranicu: