HR

Aktualnosti

Objavljeno: 24.08.2022.

Mladi iz župe Čučerje sudjelovali na ljetnom oratoriju na otoku Prviću

Od 15. do 21. kolovoza 2022. godine 35-ero mladih iz Župe Pohoda BDM iz Čučerja, zajedno sa župnikom vlč. Markom Torbarom, animatoricama Lucijom Šantek i Annom Krpan te animatorima iz Župe sv. Ane – Rudeš, sudjelovalo je na duhovno – formativnom ljetovanju na otoku Prviću.



Pod geslom ovogodišnjeg Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru „Gore srca“, mladi su kroz tjedan dana rasli u zajedništvu, molili, zajedno radili, družili se, igrali društvene igre, pjevali i plesali. Bili su smješteni u samostanu crkve sv. Marije od Milosti, kod domaćina don Bože Škembera, domaćeg župnika.



Program „Ljetovanja na drugačiji način“ bio je iznimno bogat i svakodnevno detaljno organiziran i isplaniran – dan je započinjao tjelovježbom i jutarnjom molitvom na igralištu nakon koje je uslijedio doručak, a zatim kupanje. Točno u podne svakoga dana mladi su sudjelovali na misnom slavlju, koje je služio vlč. Marko Torbar. Nakon ručka uslijedilo je vrijeme za odmor i druženje uz društvene igre. Nakon popodnevnog kupanja i večere, dan bi završavao igrama te svakodnevnom večernjom molitvom krunice na igralištu.



Poseban dan ljetovanja svakako je bio četvrtak – dan klanjanja Presvetom Oltarskom Sakramentu i dan šutnje. Toga su dana mladi imali priliku i za svetu ispovijed te su u šutnji razmatrali tekst iz evanđelja na temu molitve. Ovo iskustvo dojmilo ih se na poseban način.

Tijekom cijelog ljetovanja molitvom su ih podržavali naši župljani iz Čučerja: u sve dane, 24 sata na dan, organizirana je molitva na nakanu za mlade i ovo ljetovanje. Po povratku u Zagreb, u ponedjeljak 22. kolovoza, sudjelovali su na svetoj misi zahvalnici, dok će se u nedjelju 28. kolovoza na svetoj misi koja će se slaviti u 11 sati u Dankovcu zahvaliti svim dobročiniteljiima koji su ih pratili molitvom, podržali i omogućili ovo ljetovanje.

S vjerom da će sjeme posijano u njihova srca na ovom ljetovanju u budućnosti dati ploda, stavljamo ih pod zagovor Majke Božje Čučerske i sv. Ivana Bosca, apostola mladih.

Aleksandra Marković,
župna medijska suradnica
Ispišite stranicu: