HR

Aktualnosti

Objavljeno: 17.09.2017.

Početak športske pastoralne godine



U petak, 15.rujna 2017., na blagdan BDM Žalosne, u crkvi sv. Blaža u istoimenoj zagrebačkoj župi, športaši su počeli svoju pastoralnu godinu. Tradicionalno već, športaši svoju športsko-pastoralno djelovanje započinju svetim misnim slavljem kojeg je ove godine predvodio vlč. Martin Krizmanić, kapelan župe sv. Blaža uz asistenciju povjerenika za pastoral Zagrebačke nadbiskupije Marijana Spehnjaka, trajnog đakona.

Trajni đakon Spehnjak u homiliji je istaknuo kako svaki susret s Kristom nosi neku poruku, kako onima koji su stajali pod križem tako i nama danas koji smo okupljeni oko Njega i zbog čega iščitavamo evanđeosku poruku ljubavi kao zajednica športaša u vlastitoj životnoj egzistenciji, ali i u športu kao izvoru susreta i radosti.

"Šport sam po sebi može biti odgojan ako svoj cilj i smisao temelji na neprolaznim vrijednostima. Tada  može biti integralan put razvoja mlade osobe. Stoga je i ovaj naš današnji susret s Kristom prilika da se u dubini srca zapitamo koje su to naše životne vrijednost po kojima živimo, ali i vrijednosti po kojima igramo?"

Svoju propovijed, đakon Spehnjak je završio molitvom Nebeskoj Majci za zagovor da pastoral športaša prijeđe iz jedne servisne slike u evangelizacijski oblik te se dinamizira kroz radost igre i veselje susreta kao neposredna živa komunikacija športaša koji vjeruju u Krista.
Ispišite stranicu: