Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Devetnica Milosrđa u Trnovčici

U utorak, 22. prosinca 2015. u 21 sat u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici održat će se 3. dan Devetnice Milosrđa. Treće je to od devet bdjenja pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje se održava svakog 22. u mjesecu, od listopada do lipnja, kao vid priprave za Svjetski dan mladih u Krakovu 2016., a ujedno i prvo u Svetoj godini milosrđa, u organizaciji Hrvatske dehonijanske mladeži i uz potporu Ureda za mlade HBK te Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa.

Nebeska zaštitnica ovoga dana Devetnice je bl. Marija Propetog Isusa Petković uz misao „Hvalite Janje nebesko, hvalite milosrđe neizmjerno i na temu „Božje milosrđe u otajstvu utjelovljenja Sina Božjega“. Devetnica se održava upravo na krsni dan ove hrvatske Blaženice. Nakane Devetnice su: duhovni i moralni preporod hrvatske mladeži, mir u svijetu, blagoslovljeni plodovi SDM 2016. u Krakovu te kanonizacija „najsjajnijeg lika Crkve u Hrvata“, Alojzija Stepinca. Za vrijeme klanjanja bit će mogućnost i sv. ispovijedi.

U Devetnicu Milosrđa uključili su se i molitelji u više gradova u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te u Crnoj Gori.

Potrebni priručnik u pdf verziji za one koji se žele priključiti Devetnici milosrđa dostupan je na stranicama Ureda za mlade HBK (http://mladi.hbk.hr/vijesti/sdm/pripremne-kateheze-za-svjetski-dan-mladih-u-krakowu-2016/), internetskoj stranici ljubite.org, kao i na upit na mail adrese: jelenahdm@gmail.com, koordinacija.bozje.milosrdje@gmail.com. (jv)