Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Duhovna obnova za obitelji i starije i nemoćne osobe



Caritas Zagrebačke nadbiskupije u suradnji s Kućom susreta Tabor 10. studenoga organizirao je u Samoboru duhovnu obnovu za obitelji i korisnike projekta »Pomoć starijim i nemoćnim osobama u njihovoj kući«.


Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je tridesetak osoba. Za neke od njih Caritas je osigurao i prijevoz svojim vozilima, a Kuća susreta Tabor sve korisnike, djelatnike i volontere Caritasa počastila je objedom.
 
Voditelj Kuće susreta Tabor fra Ivan Matić, gostima iz Zagreba govorio je o Bogu - Milosrdnom Ocu, najprije kroz izlaganje, a zatim kroz propovijed u misnom slavlju. Prije svete mise, fra Ivanu je u ispovijedanju sudionika duhovne obnove pomogao subrat fra Petar Kinderić.
 
Tumačeći razne dijelove Evanđelja u kojima Isus predstavlja Boga kao milosrdnog Oca punog ljubavi, fra Ivan je naglasio da su milosrđe i ljubav oznake istinskih Isusovih učenika.

Naime, Bog koji nam je spreman oprostiti uvijek kada se kajemo i molimo za oproštenje, istu tu raspoloživost duha očekuje i od nas ljudi u odnosu na naše bližnje, kad od njih doživljavamo nepravde, uvrede i poniženja. (CZN)