Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Duhovna obnova za buduće krizmanike



Kandidati za krizmu Župe BDM Snježne na karlovačkom Dubovcu započeli su svoju pripremu za svetu potvrdu duhovnom obnovom koju su vodili animatori malog tečaja kršćanstva - Kursiljo u subotu 10. i nedjelju 11. listopada.

Kroz različita svjedočanstva mladih animatora krizmanički kandidati slušali su i raspravljali o vlastitom identitetu, o teškoj bolesti koja može zadesiti čovjeka, o odnosu mladića i djevojke, o predbračnoj čistoći, o ovisnosti i o drugim temama važnim za ovu dob.



Tijekom cijele subote s animatorima i krizmanicima je bio vlč. Domagoj Matošević, rektor Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu koji je mladima ispripovjedio kako je odlučio svoj život predati Kristu, te je kasnije vodio pokorničko bogoslužje i uputio prigodnu propovijed na misnom slavlju.

Duhovna obnova je završila u nedjelju misnim slavljem kojega je predvodio mons. Antun Sente, župnik Dubovca. Uz animatore Kursilja na Duhovnoj su obnovi aktivno sudjelovali i župni animatori sudjelujući u raspravama, te pripremajući hranu i igre između rasprava.



Na taj su način kandidati za krizmu dobili svjedočanstvo ljepote kršćanskog života i župnog zajedništva, o čemu su mnogi krizmanici posvjedočili u zapisanim osvrtima na protekli vikend.

Matija Barberić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda