Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Susret voditelja župnih zajednica



Predstavnici zajednica koje djeluju u Župi sv. Barbare u Vrapču susreli su se na početku nove pastoralne godine, u srijedu 16. rujna.

Uz redovite grupe župne kateheze budućih prvopričesnika i krizmanika u župi djeluje još 13 zajednica. „Udruga sv. Vinka“ i „Caritas“ bave se humanitarnim radom. Broje 30 članova, a brinu se za 25 štićenika. „Pokretna zrelost“ je zajednica od 26 članica treće životne dobi koje se 2 puta tjedno nalaze i zajedno vježbaju, mole i druže se te organiziraju hodočašća i zajedno pohađaju kulturne događaje.

„Akcija Hodočasničke Gospe“ broji 5 krugova po 9 obitelji i jednom mjesečno se nalaze na molitvenom susretu u župnoj crkvi. „Barbarini pomoćnici“ zajednica je od 16 članova koji svakoga tjedna brinu o čistoći župne crkve i okoliša, a svoje susrete redovito završavaju molitvom.

Obiteljska zajednica broji oko 35 obitelji koje su aktivne u župi, a jednom mjesečno se nalaze na zajedničkom susretu. U župi se jednom tjedno sastaju i šahisti koji jednom godišnje organiziraju šahovski turnir.

Biblijsku zajednicu vode sestre iz zajednice Loyola, a na tjedne susrete dolazi oko 10 osoba. U župi postoji i zajednica mladih. Nedjeljna misna slavlja animiraju župni zborovi: dječji zbor Serafini, zbor mladih Glorius i mješoviti zbor Panis angelicus.

Na susretu koordinacije župnih zajednica utvrđeni su termini tjednih i mjesečnih susreta, a predstavnici zajednica predstavili su svoj program u novoj pastoralnoj godini.


Katarina Varenica
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda