Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Kršćanski pogled na brak i obitelj



U četvrtak 20. studenoga održan je redoviti mjesečni susret obitelji Caritasa Zagrebačke nadbiskupije u njegovom područnom uredu u Selskoj cesti 165. Gost-predavač bio je trajni đakon Zagrebačke nadbiskupije gospodin Berislav Vrljić, koji je u svojem izlaganju govorio o obitelji.


Gospodin Vrljić, koji đakonsku službu vrši u župi sv. Nikole biskupa u zagrebačkom Stenjevcu te je vjeroučitelj na dvije škole, svoje predavanje potkrijepio je svetopisamskim citatima te izvadcima iz dokumenata Dugoga vatikanskog sabora, koji govore o braku i obitelji. Na taj način predstavio je Božji naum s obitelji od početka ljudskoga roda do njezine obnove i posvećenja kroz sakramentalni život, kojega vjernicima omogućuje Crkva po zaslugama Kristove muke, smrti i uskrsnuća.

Đakon Vrljić također je odgovarao na pitanja slušatelja, koja su se odnosila na temu predavanja ali i na trajni đakonat. 
 
Za desetak djece koja su s roditeljima došla na susret, Caritas je organizirao čuvanje i radionicu.
 
Nakon susreta djeci su podijeljeni pribor za pisanje i vjersko štivo prikladno njihovom uzrastu te pedagoško štivo za roditelje. Podijeljene tiskovine dar su Salesiane - nakladničke kuće Hrvatske salezijanske provincije. (CZN)