Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

„Dajmo Gunji mjesto pod suncem“



U okviru humanitarne akcije »Dajmo Gunji mjesto pod suncem« i projekta »Radosni što postojimo« u dvorani Narodnog sveučilišta »Sesvete« u petak 7. studenoga održana je Humanitarna projekcija filmova Studia kreativnih ideja Gunja (SKIG) na kojoj su prikupljana sredstva za kupnju pokrivača za stradale u ovogodišnjim poplavama na području Gunje.

 
»Projekciju je organizirao naš Caritas župe Svih svetih - Sesvete uz podršku Narodnog sveučilišta 'Sesvete', tvrtke Kraš d.d. i Studia kreativnih ideja Gunja. Sveučilište je ustupilo na korištenje dvoranu, a Kraš je darovao desetak kilograma slatkiša za gledatelje projekcije. Donacijama za uzvanike priključili su se Iločki podrumi i Zagrebačka pivovara.

Na ulazu u dvoranu gledatelji su mogli dati svoj dobrovoljni prilog. Ova humanitarna projekcija nadovezuje se na humanitarnu biciklijadu koju smo u istu svrhu uspješno organizirali 28. rujna.

Sredstvima prikupljenima od uplata kotizacije za biciklijadu, zatim od prodaje rukotvorina Kreativne radionice 'Anđelčić' te uplata vjernika u župi kupili smo 140 pokrivača te ih dostavili u Gunju«, sa zadovoljstvom ističe voditeljica Caritasa župe Svih svetih gospođa Nora Mas, naglašavajući da su za dobru organizaciju akcije zaslužni svi članovi Odbora župnog caritasa te župnik vlč. Mario Migles, koji im daje svesrdnu podršku.

Voditeljica Mas izrazila je nadu da će ova projekcija doprinijeti da se u akciju uključiti još veći broj župljana te sesvetski obrtnici, napominjući da postoji mogućnost da se projekcija ponovi ukoliko se za tim pokaže zanimanje većeg broja građana.
 
Vođeni idejom da upoznaju župljane s uspjesima mladih amatera filmaša iz Gunje, koji su dobitnici niza priznanja na domaćim i međunarodnim filmskim festivalima, te da tim ljudima kojima je poplava razorila domove pomognu, osmislili su program s njihovim nagrađivanim te novonastalim filmovima. Prikazani su: eksperimentalni film »Poplave u Gunji« (3,17), dokumentarni film »Kao otac i sin« (18,40), film »Nevidljivi opanci« (2,10), igrani film »Mane« (14,40) i igrani film »Malo više kiše« (17,11). (CZN)