Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Lovci iz Karlovca proslavili svog nebeskog zaštitnika



Članovi lovačkog društva "Dubovac" iz Karlovca proslavili su svog nebeskog zaštitnika Svetog Huberta misnim slavljem koje je predvodio mons. Antun Sente, ml., župnik župe BDM Snježne uz koncelebraciju vlč. Anđelka Katanca, župnog vikara u Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu u ponedjeljak 3. studenog ove godine.

Karlovačkim lovcima pridružili su se članovi lovačke udruge „Fazan“ za uzgoj, zaštitu i lov divljači iz zagrebačkoj naselja Vrapče, s kojima je do sada mons. Sente, zbog svoje pastoralne službe djelovao, te na taj način povezao dva lovačka društva.

U prigodnoj je homiliji mons. Sente kazao okupljenim lovcima kako imaju izvanrednu priliku, Boga spoznavati u ljepoti prirode u kojoj tako često borave. Vi jeste čuvari prirode, brinete se da ona čuva svoju ljepotu. Često pomažete Božjim stvorovima životinjama da mogu preživjeti u različitim nepogodama.

Želim vas u toj plemenitoj aktivnosti još više ohrabriti i podržati, ta vas pozvati da boraveći u prirodi razmišljate i o njenom Tvorcu. Upravo je tu lakše prihvatiti poštivanje Božjih zakona koje se odnose na čovjeka spoznajući prirodne zakone. Stoga neka nam svima biblijskim poruka proslavom Svetog Huberta bude novi poticaj za kvalitetniji život, kazao je okupljenim mons. Sente.

Ljepoti misnoga slavlja doprinijeli su članov zbora mladih "Agape". Nakon misnog slavlja okupljeni lovci nastavili su se družiti u prostorima pastoralnog centra te u lovačkom domu u Karlovcu.