Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Proslavljen spomendan sv. pape Ivana Pavla II. u Jelkovcu



Župljani Župe sv. pape Ivana Pavla II. u Jelkovcu svečano su u srijedu 22. listopada proslavili spomendan svoga nebeskog zaštitnika.

Ovogodišnji spomendan bio je poseban za župljane, budući da je Ivan Pavao II. 27. travnja ove godine proglašen svetim, a samoj kanonizaciji u Rimu  nazočili su i župljani Jelkovca.

Svečano euharistijsko slavlje u 18.30 predvodio je kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog mons. Ivan Hren, uz koncelebraciju sa svećenicima Resničkog dekanata.

Na kraju misne svečanosti župnik župe Jelkovec koji je ujedno i župnik župe sv. Ivana Krstitelja - Ivanja Reka, te dekan Resničkog dekanata Josip Horvat zahvalio je svima koji su na bilo koji način pridonijeli organizaciji proslave.

Vjernici su se za proslavu pripremali trodnevnicom od 19. do 21. listopada – molitvom krunice te  euharistijskim slavljima koje je predvodio i propovijedao župni vikar u župi Svih Svetih u Sesvetama vlč. Marko Baršić.

Misna slavlja trodnevnice animirali su mješoviti zbor susjedne župe sv. Ivana Krstitelja – Ivanja Reka, te župni zbor mladih i dječji zbor „Dječica Ivana Pavla“ , a na sam spomendan župni mješoviti zbor.

U nedjelju 19. listopada, kao dar župi, župni zbor mladih s gostima održao je koncert u predvorju Osnovne škole Jelkovec.
 

Kristina Hrečuk
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda