Zagrebačka nadbiskupija

Zagrebačka nadbiskupija

Devetnica i svetkovina Božjega milosrđa te Zahvalno bdjenje

Od Velikoga petka do subote uoči svetkovine Božjega milosrđa, u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici, od 18. do 26. travnja 2014. u 15 sati, održat će se devetnica u čast Božjega milosrđa. Devetnicu će predvoditi župna zajednica štovatelja Božjega milosrđa – Faustinum. Od Uskrsnoga ponedjeljka, 21. travnja, nakon pobožnosti bit će služena i sv. misa.
 
U nedjelju, 27. travnja 2014. u 15 sati, na svetkovinu Božjega milosrđa, održat će se pobožnost i svečano euharistijsko slavlje koje će predvoditi o. Andrzej Wośko SCJ. Tog će se dana svete mise slaviti još u 8, 9.30, 11 te u 18 sati.
 
Dan ranije, u subotu 26. travnja 2014., uoči svetkovine i dana kanonizacije Ivana Pavla II. i Ivana XXIII., održat će se i bdjenje s nakanom zahvaliti za nove svetce Katoličke Crkve, a napose za Ivana Pavla II.

Ono će početi u 15 sati pobožnošću u čast Božjega milosrđa, uslijedit će misa, a potom će biti izložen Presveti Oltarski Sakrament do 24 sata. Od 20 sati do ponoći, u duhu gesla doskora svetoga pape Ivana Pavla II., „Totus tuus!“, iz sata u sat klanjanje će animirati župne zajednice te moliti otajstava svete krunice: radosno, svjetla i žalosno, dok će se od 23 sata slavna otajstva moliti uz snimku krunice sa Svetim Ocem Ivanom Pavlom II. 


Jelena Vuković
župna medijska suradnica Tiskovnog ureda