Župljani župe Zabok započeli pripreme za Došašće

12.11.2019Ove godine župljani župe sv. Jelene Križarice iz Zaboka kroz Došašće će se pripremati za svetkovinu Božića svakodnevnim misama – Zornicama moleći na određenu nakanu. Ove godine, glavna molitvena nakana je za blagoslov naših obitelji i domovine. Kao i dosadašnjih godina, tiskane su i prigodne sličice s poticajnim mislima za svaki dan Došašća, koje su usmjerene na riječi i misli blagopokojnog kardinala Franje Kuharića povodom obilježavanja stote obljetnice njegovog rođenja, a koje će se dijeliti onima koji će sudjelovati na zornicama svakoga dana.

Također, svake subote u 18 sati pred nedjelju Došašća, u župnoj crkvi će se održavati molitveni susreti za Crkvu, obitelji i domovinu i paljenje adventske svijeće.

Osim molitvenih i liturgijskih slavlja, župljani župe Zabok pozvani su uključiti se i u karitativan rad u župi konkretnim djelima milosrđa te i na taj način posvjedočiti svoju opredijeljenost za poruku Mladoga Kralja. U tom smislu, Caritas župe Zabok i ove će godine u suradnji s trgovinama na području župe provoditi akciju skupljanja hrane i potrepština za najpotrebnije na način da će kroz cijelo vrijeme Došašća, svi koji žele, moći kupiti određeni proizvod te ga ostaviti u za to predviđenim košarama u trgovinama.

Darko Fiket
Župni medijski suradnik