Donacije Caritasovim maturantima iz Kuće za mlade

22.05.2019


Caritas Zagrebačke nadbiskupije zahvaljuje svim darovateljima koji su se uključili u opremanje osmero mladih iz njegovih kuća za skoru proslavu maturalnih večeri

Caritasova kuća na Trešnjevci ima četvero (4) maturanata - tri djevojke i jednog mladića - doznajemo od Ivanke Delač, voditeljice Kuće Trešnjevka. Za maturalnu večer Zaklada »Hrvatska za djecu« darovala im je dvije haljine i jedno odijelo. Dečko je dobio Varteksovo odijelo (odijelo, košulja, kravata), a svi su dobili Borovo cipele. Za dvije djevojke haljine su sašili brand »Lokomotiva« (Luka Grubišić i Lana Puljić) te glumica i dizajnerica Katarina Baban, a za treću djevojku haljinu, cipele i nakit kupila je Arijana Kušen.

Facebook-grupa »Čarolija darivanja« posredovala je u sljedećim donacijama za uljepšavanje: Frizerski salon »Glam Express« (Nova Ves 23) darovao je frizure za dvije djevojke, a za jednu djevojku frizuru je darovao Frizerski salon »Shiske« (Širolina 8); Salon za uljepšavanje »Martina« (Kninski trg 17) darovao je manikuru i ugradnju noktiju za dvije djevojke i šminkanje za jednu djevojku, a vizažistica Dijana Sajko darovala je šminkanje za dvije djevojke, dok je Salon za uljepšavanje »Ballu« (Kamenička ulica 3) darovao jednu manikuru i ugradnju noktiju.

Troje od četvero maturanata iz Kuće Trešnjevka sudjelovalo je zajedno s četvoricom (4) maturanata iz Caritasove kuće u zagrebačkom naselju Dubec 11. travnja na modnoj reviji koju je u Hotelu »Westin« organizirala Zaklada »Hrvatska za djecu« kao završetak Projekta »Moja maturalna večera« - opisuje Sandra Žitković Bunčić, voditeljica Kuće Emaus.

I maturante iz ove Caritasove kuće odjenuo je Varteks (odijelo, košulja, kravata), a cipele su birali iz asortimana Borova. Strpljivo su tijekom poslijepodneva, od 14:00 sati, slušali savjete profesionalnih manekena, učili hodati pistom, sudjelovali u svim aktivnostima koje su od njih tražili organizatori te su pohvaljeni kao dobri domaćini, obzirom da su na reviji sudjelovala i djeca iz domova iz drugih gradova Hrvatske. Jedan od Caritasovih maturanata strpljivo je odgovarao na pitanja novinara te je gostovao i u emisiji na HRT4, dao izjavu za RTL, Novu TV…

Kako izgledaju Caritasovi maturanti u maturalnim odijelima pogledajte na poveznici.