ZABOK: Predstavljanje zbirke poezije i proze vlč. Marijana Culjaka

26.05.2019


NEDJELJA 26.5.2019.  ŠESTA VAZMENA

07.30 h jutarnja misa
10.00 h župna

19.00 h PREDSTAVLJANJE ŠESTE ZBIRKE POEZIJE I PROZE vlč. župnika

U zabočkoj Osnovnoj školi „Ksavera Šandora Đjalskog“ u nedjelju  26. svibnja 2019. godine s početkom u 19.00 sati održati će se predstavljanje šeste zbirke pjesama i proze  zabočkog župnika Marijana Culjaka pod nazivom „Noć svjetlom obasjana“

O knjizi će govoriti monsinjor Valentin Pozaić, biskup u miru, monsinjor Ivan Miklenić, prečasni Silvio Milin dekan Senjskog dekanata,  dr. Ivica Balagović te sam autor vlč. Marijan Culjak.

Nakon zbirki pjesama „Pjesmom za dušu“, „Susret s prijateljem“ , „Poziv na drugu obalu“, „Razgovor s prahom i pepelom“, i „Jadranska svitanja“ zabočki župnik Marijan Culjak priredio je novu jedinstvenu knjigu koja je objavljena u izdanju „Glasa Koncila“.

O AUTORU: 

Marijan Culjak rođen je 3. kolovoza 1954. godine, u Mihovljanu, gdje je završio osnovnu školu. Nadbiskupsku klasičnu gimnaziju završio je u Zagrebu 1973. Diplomirao je teologiju na Katoličkome bogoslovnom fakultetu 1980. Nakon mlade mise kratko vrijeme bio je kapelan u Orehovici, nešto duže u Zajezdi, a zatim trinaest godina župnik u Tomašici. Od 1997. župnik je u Zaboku, a obnašao je i dužnost dekana Krapinskoga dekanata.

Umjetničkim se stvaralaštvom bavi već niz godina. Prvu samostalnu izložbu likovnih radova od školjaka imao je 2005. u zabočkoj Gradskoj knjižnici, nakon čega ih slijedi još nekoliko. Samozatajan je lirik i autor brojnih pjesama. Aktivan je društveni djelatnik, član brojnih udruga i društava. Posebno je istaknut njegov angažman u Udruzi za borbu protiv raka „Zlatno srce“, Dobrovoljnomu vatrogasnom društvu Zabok, Matici hrvatskoj – Ogranku Zabok te Hrvatskoj udruzi „Muži zagorskog srca“. Za svoje dosadašnje djelovanje dobio je brojne nagrade i priznanja, među kojima i Povelju Grada Zaboka.

Pripremio: Darko Fiket,
župni suradnik i suradnik Tiskovnog ureda zagrebačke nadbiskupije