Korizmeni pothvati zagrebačkog Caritasa

16.04.2019Podjelom više od 100.000 maslinovih grančica u tjednu pred Cvjetnicu, Caritas Zagrebačke nadbiskupije ove godine završio je i drugi ovogodišnji korizmeni pothvat, a prikupljenim će sredstvima biti kupljen ogrjev za brojne potrebite obitelji u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Maslinove grančice i 9.500 korizmenih kutijica ove godine preuzelo je sedamdeset župa i samostana s područja Zagrebačke nadbiskupije te četiri hrvatske katoličke misije u Njemačkoj.

Prikupljeni iznos od oba pothvata podijelit će se na dva jednaka dijela od kojih će jedan ostati za potrebe korisnika župnog Caritasa, a drugi je namijenjen za korisnike Caritasa Zagrebačke nadbiskupije, za kupnju ogrjeva za brojne potrebite obitelji u Zagrebačkoj nadbiskupiji.

Caritas zahvaljuje svima koji su se uključili u ovu akciju - organizacijom, volonterskim radom ili darivanjem milodara - a posebice zahvaljuje župama iz kojih su grančice pristigle na sjever Hrvatske, a to su župe Krčke biskupije, župe Porečko-pulske biskupije, zatim župe Tučepi, Brist i Baška Voda te župe na otoku Hvaru - Hvar, Stari Grad, Dol, Vrbanj, Svirče, Jelsa, Gdinj, Bogomolje i Sućuraj.

Caritas Zagrebačke nadbiskupije organizira korizmene pothvate »Srcem se najviše daje« i »Maslinova grančica nade« uz suglasnost Nadbiskupskog duhovnog stola, a sredstvima prikupljenima prošle godine osigurao je nabavu drva za ogrjev za 70 socijalno ugroženih obitelji. (CZN)