Sedamsto vjernika Svetonedeljskog dekanata hodočastilo svetom Josipu

09.09.2017Sedam stotina vjernika Svetonedeljskog dekanata predvođeno svojim svećenicima, a pod vodstvom preč. Božidara Cindorija, svetonedeljskog dekana, hodočastilo je u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu 9. rujna 2017. godine.

Njima se pridružila i grupa od 60 hodočasnika iz Koprivnice predvođena svojim župnikom vlč. Tomislavom Petrićem i 60 hodočasnika iz župe Gospe Loretske iz Arbanasa predvođena svojim župnikom don Tunjom Blaževićem, SDB.Hodočasnike je dočekao i blagoslivljao mons. Antun Sente ml., rektor Svetišta. Nakon dočeka mnogi hodočasnici pohrlili su primiti sakrament pomirenja. Prije misnog slavlja hodočasnike je mons. Sente upoznao s poviješću štovanja svetog Josipa u Hrvatskom narodu te izgradnjom i razvijanjem Nacionalnog svetišta te ih molitvenom animacijom uveo u euharistijsko slavlje koje je predvodio preč. Božidar Cindori u koncelebraciji s desetak svećenika.

Prigodnu homiliju izrekao je mons. Sente, tumačeći dnevno evanđelje, povezujući ga sa životom svetog Josipa u kojem možemo pronaći mnoge savjete i smjernice za svakoga od nas u našem vremenu.

Ljepoti liturgijskog slavlja na poseban su način doprinijeli članovi zbora Župe sv. Nikole, Koprivnica, te udruženi ministranti svetonedeljskih župa.Nakon misnog slavlja vjernici su ostvarivali privatne pobožnosti, pohodili župnu crkvu BDM Snježne, razgledali Stari grad Dubovac, te se okrijepili u prostorima Svetišta.

Patrik Paulić
župni medijski suradnik Tiskovnog ureda